Bakgrundshistoria Zombie Escape

the dead walk

Ingen vet varifrån det kom, ett hemskt domedagsvirus som på bara några veckor spritt sig över hela världen. Detta dödliga virus har skapat anarki i alla länder och skördat oräkneliga offer. Inget verkar funka för att stoppa virusets framfart. Viruset smittar via blod eller saliv och är direkt dödligt inom 30 minuter, för alla levande varelser, djur och människor. Direkt efter att döden inträffat, vaknar offret åter till liv i ett zombie/rabiesliknande tillstånd. Endast ett grundläggande behov återstår, att äta. Enda kända sätten att stoppa en ”zombiesmittad” är genom att förstöra centrala nervsystemet, hjärnan eller bränna hela kroppen. Inget botemedel eller antivirus har funnits finns tills nu…..

zombie meat

Zombie Escape föreställningen

Ni kommer att få vara med om något helt unikt. En teaterföreställning med skådespelare som gör sitt yttersta för att skrämma och får er att uppleva den fiktiva miljön av en zombie apokalyps. Ni skall kunna ställa er frågan, hade jag överlevt om detta var på riktigt. Under er ca 60-90 minuter långa föreställning skall ni passera en mängd olika scener där ni måste interagera för att klara Ert uppdrag.

Föreställningens situation
I en hemlig forskningsanläggning har militärpersonal och forskare med deras familjer stängt in sig för att finna ett botemedel eller antivirus mot pandemin. Precis när man tror sig ha funnit ett fungerande antivirus händer det ofattbara. Man förlorar kontakten med delar av anläggningen.

Ta er ut med antiviruset levande för att kunna rädda världen. Beväpnade med endast enklare vapen och måste nu ta er genom det helvete anläggningen har blivit. Bakåt finns ingen räddning enda vägen ut är framåt. Förhoppningsvis kan ni hitta mer vapen och kanske överlevande längre in i anläggningen. Tiden är knapp och ni är världens sista hopp.