MED STOR SORG MÅSTE VI MEDDELA ATT ANLÄGGNINGEN FÖR NÄRVARANDE ÄR NEDLAGGD!

ETT NYTT OMRÅDE I ANNAN KOMMUN PLANERAS MER INFO KOMMER UNDER HÖSTEN.

Scenarioanläggningen vid Stråssa gruva består av stor mängd gamla industribyggnader och servicehus där gruvkontoret (>6000 kvm) och kulsinterverket (>15 000 kvm) sticker ut som de största. I området äger vi även över 4 ha mark, där banan är byggd och service delarna finns. Ytterligare mark arrenderas och används vid de större eventen.

I anläggningen finner du en massa spännande. T.ex. viruslabb, bårhus, kontorslanddskap, maskinrum, elcentraler, lager, bostadskvarter, löpgravar, bunkrar och mycket mycket mera. Till de större husen har vi idag ca 95 st 40 fots-containrar samt betonghus, många med flera våningar. Anläggningen är utvecklad för att kunna arrangera stridsscener från mindre grupper i scenariospel till storskaliga storspel med hundratals deltagare. Anläggningen passar speciellt bra till Apokalyptiska lajv. Byggnation pågår hela tiden i Stråssa och ökar därför både i storlek och servicenivå. TV serier som t.ex. Dystopia och Hide and seek har spelats in här och förstås en massa musikvideos.

I servicehuset (gruvkontoret) finns även vår “Zombiebana” en skräckanläggning där t.ex. Zombie Escape och Alone Survivor eventen genomförs. Banan är uppbyggd kring olika teman som t.ex. högrisklabb, bårhus och mycket mera. Skräckanläggningen har inbyggda effekter liknande de på spökhus men mycket mera avancerade.

Själva scenarioanläggningen ligger runt det gamla Sinterverket mitt i området. Där ligger 90 st 40 fotscontainrar till grund för en mobil anläggning av fiktiva hus. Området har utformats för att funka som scenariområde för såväl militära/polis övningar som paintball/airtsoft/lasertag spel. Som apokalyptiskt område är kanske anläggningen mest känd via lajvet Blodsband som under åren haft tusentals deltagare. De största paintball eventen i norden Kilsbergsbataljen anordnades och kan komma igen på området. Som mest har nästan 500 paintballspelare spelat samtidigt på området. Bättre bana för airsoft och paintball finns inte!

I galleriet finner ni hundratalsbilder från anläggningen

Service på anläggning

I anläggningen används delar av Gruvkontoret till service i form av alla toaletter och omklädningsrum med duschar. Där finns också den stora matsalen med kök och parkering där man oftast samlas inför ett event. Gruvkontoret rymmer förutom alla bekvämligheter en stort butik, sminkloger och Café.

I anslutning till övre parkeringen vid Gruvkontoret finns även vårt Gruvrelax med två stora badtunnor och en enormt fint utsikt.

Vi har även Europas största kompressorpark för paintball/airsoft med två stora släp och några fast kompressorer. Vid behov klarar vi ca 5000 personer per timme.

Historia

Stråssa var tidigare en aktiva gruva som stängdes på 80 talet. Det ekonomiska bar sig inte då utländska gruvor enklare och billigare kunde få fram malm. Då lämnades det mesta att förfalla men ny industri tog över i delar av anläggningen. Stråssa som ort tappade förstås det mesta av befolkningen och blev lite öde som många mindre orter i Bergslagen vid denna tid. Sedan 2009 har Batalj har ägt delar av gruvan och vi har sedan dess byggt ut detta till en scenarioanläggning i världsklass. Idag håller vi alltifrån zombie till airsoft-event på området. Våra kunder är alltifrån privata mindre grupper till de allra största företagen och myndigheter som försvaret och polisen.

Läs mer om Stråssa gruvas historia här