bates_motel

Bates Motel

batesPrecis som i den klassiska filmen Hitchkock-filmen är vårt motell en serie med mindre lägenheter i rad, med en stor samlingslokal bredvid. Det är närmare bestämt fem rum. Allt rum är nyrenoverade med 50-tals stuk, för den rätta känslan. Mamma vill ha det så.

“Motellet” är ett vandrarhem med just vandrarhemspris och ligger endast 350 meter från Bataljs scenarioanläggning. Gångavstånd med andra ord.

I hela längan kan 30 personer sova samt några till som kan sova i samlingslokalen. Vi försöker alltid se till att grupper som bokar ihop givetvis får egna rum.

Vid Gruvkontoret (ca 350 meter bort) finns också badtunnor att hyra. Läs mer om dem här.
Det finns två tunnor som rymmer ca 10-14 personer per tunna. Man hyr dem uppvärmda och klara bara att hoppa i.

Rummen

rum1rum3Varje rum har 2 st våningssängar med en extra säng som kan dras ut. Varje rum har därför plats för minst 6 personer då ännu en fällbar säng ställs in. Varje rum har också ett litet kökspentry och egen toalett med badkar. Mot gräsmattan på baksidan med boulebana och badtunna, finns en altandörr. Varje rum har även bord på baksidan.

Pentryt är utrustat för enkel matlagning t.ex. koka kaffe. En del rum har kyl. Finns inte kyl hänvisar vi till samlingslokalens kyl.

Samlingslokalen

samlinslokal1samlinslokal2Samlingslokalen är utrustad med soffgrupp, bord och stolar. Där ni kan samlas för en gemensam måltid eller aktiviteter. Det finns även ett fullt utrustat kök som står till er förfogande under er bokning (bokas separat vid för skolklasser ingår det) samt toalett. Mamma sitter ibland i sin gungstol, då skall det vara tyst. Behöver ni ljudanläggning har vi det för utlåning. Lokalen sitter ihop med rumsflygeln men med några meter tak emellan. Bakom samlingslokalen finns en badtunna som rymmer 10 personer (kan hyras).

Det kan spöka

Vi känner att vi måste varna för att det kan spöka på motellet. Vissa rum är har varit mer besökta än andra av vad som bara kan beskrivas som gengångare och det har hänt en del oförklarliga händelser. Men det är säkert lugnt när ni kommer. Nästan helt säkert. Vi lovar inget men ni förstår vi måste berätta detta för alla intresserade. Det vore inte ok annars, säger mamma.

OBSERVERA att detta inte är ett event utan övernattning vi erbjuder. Men som sagt skulle det hända något, så är det så.

Priser ordinarie gäster

290 kr/person/natt (Mamma tycker vi är för billiga)

500 kr samlingslokalen (per tillfälle eller om flera delar per tid 8:00-18:00 / 18:00-08:00 = 250 kr)

100 kr/uppsättning sängkläder (underlakan, påslakan, örngott) 100 kr

Frukost 80 kr (kaffe/te, juice, bröd & smör, pålägg, gröt)

Städning 400 kr per rum (om ni hellre låter oss städa rummen åt er)

(ni som har skolklass/föreningspaket kan ha avsevärda rabatter på dessa priser)

Att vara gäst på Motellet

På Motellet gäller att det skall vara tyst, nåja så tyst som alla gäster kräver framåt natten är ni enda gästerna så skråla på. Mamma brukar sitta tyst i gungstolen hela kvällen. Varje gäst städar efter sig och ser till att följa de regler som är uppsatta för rummen och samlingslokalen. Om fler olika gäng bor på motellet samtidigt kommer mamma styra så att alla kan boka in sig i samlingslokalen / gemensamma köket även om ni har egna pentryn i varje rum. De som hyr det för egna aktiviteter får ha det själva (300 kr).

Rökning är förbjuden inomhus och mamma säger att det är en syndigt också. Man kommer brinna för det.

Skulle det hända märkliga saker på natten behöver ni inte meddela vaktmästaren, jag tror inte han bryr sig längre. Vad ni än gör gå inte ned i källaren, mamma säger att det är mycket viktigt.

I övrigt inte så mycket mer att tillägga förutom att om man inte vågar stanna hela natten får man inte pengarna tillbaka för rummet eller sängkläder.

Professionell boulebana ligger precis bakom huset och kan lånas gratis om man är gäst. Grillar finns också att låna gratis. Kloten skall ligga i samlingslokalen säg till om ni behöver dem.

Tänk på:

 – Ta med handduk och tvål.

– Om ni inte hyr sängkläder av oss måste ni ha med egna (underlakan, påslakan, örngott) alternativt sovsäck och örngott.
– Om ni inte anlitar oss för städning gör ni det själva innan utcheckning (ca 12:00), städutrustning finns. Sopor sorteras.