Alone survivor

Det ultimata eventet för Er och ert “offer”!

Alone survivor Zombie Escape skräckevent för svensexa möhippa företag

Eventet är även anpassat för företag och klassresor eller större kompisgäng.

Observera att speciellt lördagar från april till oktober är extremt populära och behöver bokas i god tid.

Är ni mer intresserade av Zombie Escape så har eventet en egen sida på zombieescape.se där ni kan läs mer om de olika Zombie Escape eventen se datum och köpa biljetter/boka.

Alone survivor Zombie Escape är det perfekta skräckevent för er svensexa/möhippa eller företag. Vi har också många klassresor som kommer till oss och kör eventet. Gör något ni aldrig glömmer.

Klick här för att boka Alone survivor

Detta event passar såväl svensexor & möhippor, firandet av födelsebarn eller skolklasser/företag som vill göra något extremt kul och minnesvärt.

Zombie Escape Alone Suvivor är som det antyder som Zombie Escape d.v.s. vi använder den kompletta anläggningen för Zombie Escape men med skillnaden är att en stor del av er grupp agerar zombies och en person eller en grupp går som “överlevare”. Fördelen är att ni kan boka in detta själva på egen tid eller par bokas med andra grupper (om ni är t.ex. få). Eventet tar ca 2,5 timme allt som allt.

hur går det till?

De som skall agera Zombies kommer förslagsvis en stund innan t.ex. ca 30-60 minuter (inget krav) och får då klä upp sig i våra zombiefierade kläder. Ni lånar allt av oss och sedan får ni rätt utseende med mask och sminkning. Sista steget är utbildning i den ädla konsten att röra sig, låta och agera som en zombie och säkerhet. Efter att ha fått alla genomg placeras man ut längs rutten inne på banan” . Offret/offren kommer tas till en genomgång där man ser en startfilm och sedan beväpnas med en ficklampa och enklare vapen (buffervapen se nedan). Mer vapen kan “överlevarna” hitta längs vägen.

Pris från 495 kr/person

Lördagar 550 kr/person. Mån-fredag 400-495 kr. Bokning om minst 10 personer eller bokning med andra grupper är det normala.  Under högsäsong brukar vi ha 2-3 grupper per pass tillsammans för bästa mängd zombies och dynamik bland överlevarna. Läs gärna om Alone survivor kombo priset nedan för en heldag i Stråssa med t.ex. Alone survivor, paintball/lasertag, grillning, badtunna och övernattning på Bates Motel.

Överlevarnas uppdrag

Överlevaren eller överlevarna (1-5 personer). Har i uppdrag att ta sig igenom anläggningen och överleva (inte bli smittade) samtidigt som man skall försöka att finna ett antivirus mot den pandemi som håller på att utplåna mänskligheten. Väskan som de måste hitta skall tas till den väntande konvojen. Men vägen dit blir inte enkel.

Zombies uppdrag

Ni som agerar zombies skall gång på gång attackera överlevaren/gruppen och försöka ta det livband som varje deltagare har runt halsen. Huvudmålet är dock inte att ta bandet (som visar om man är smittade eller inte) utan att skrämmas så mycket som möjligt. Alla zombies kommer att efter att ha attackerat gruppen hämtas och flyttas vidare till nästa position för ny attack via genvägar.

Anläggningen

Anläggningen är specialbyggd för Zombie Escape eventet och har många speciella områden som t.ex. highrisk lab, mourge, specimen archive och mycket, mycket mera. Deltagarna kommer att känna igen en hel del från filmer och serier inom zombiegenren. Nödutgångar och nödbelysning finns längs hela banan precis som personal som hjälper er att hitta. Det kommer dock ofta att vara mörkt. Mycket specialeffekter som leker med alla sinnen finns. Ljud, lukt, rök och automatiserade monster kommer att bidra till den rätta känslan. Anläggningen är unik och till ytan världens största “Horror house”.

The End

Offren/överlevaren/överlevarna kommer till slut efter ca 45-90 minuter  till avslutet där alla zombie gemensamt attackerar och gör slut på gruppen. Till skillnad mot Zombie Escape där man faktiskt kan överleva, så avslutas “Alone survivor” som regel med att zombiehorden äter upp offret/en. De kan få tro att de har en chans att klara sig och få kämpa hårt. Men till slut är det ändå kört.

Praktiskt

– Nykterhet är ett krav.
– Ha bra skor (brukar finnas att låna men ingen garanti)
– Kom i tid och se därför att ni har resvägen klar i god tid innan eventet startar.
– Berätta för alla deltagare att man gör detta på egen risk och att vi inte ansvarar för personliga ägodelar.

Duschar kommer att värmas upp om intresse finns mot en mindre kostnad (beror på årstid). Säg till om ni skall ha dessa. Annars finns tvättställ att nyttja (ej alltid under vintern). 

Buffervapen

De vapen överlevarna använder för att försvara sig är av mjuk latex. Man har strikta regler att de bara får användas mot kroppen och försiktigt. Aldrig mot huvudet. Vapnen är t.ex. brandyxor och baseballträn. I vissa fall kan vi använda lasertagvapen men det kommer mer under 2019.

Alone survivor kombo

Det är mycket populärt att kombinera detta event med andra event och badtunna med övernattning. Många kör t.ex. Alone survivor följt av paintball/lasertag eller airsoft och sedan grillning/badtunna och övernattning på Bates Motel. Badtunnor och Bates Motell.
Vi har ett special kombo-pris som blir bättre ju mer man bokar under sin vistelse hos oss. T.ex. 850 kr för Alone Survivor & Paintball 200 boll och  60 min.

Normala priser innan rabatter

Alone Survivor 550 kr/person (lördag)
Bates Motel 290 kr/person/natt
Paintball 400 kr/Lasertag 400 kr/ Airsoft 350 kr (alla paket 1)
Batunna uppvärmd och klar 3000 kr

Bakgrund virocom och zombieapokalypsen

I vår fiktiva framtidsvärld har världen drabbats av en zombievirus pandemi som hotar att utplåna allt liv. Levande döda härjar okontrollerat och alla länder befinner sig i anarki. Anläggningen som “överlevarna” befinner sig vid är den forskningsanläggning där viruset först utvecklades och började att spridas ifrån. Detta var hemlig och mycket olaglig forskning och Virocom som företaget heter har lyckats att hålla det hemligt. 

Dess personal, med familjer och militärer har nu satt sig själva i karantän för att hålla kaoset ute och fortsätta forskningen inne i anläggningen. Nu görs allt för att ta fram ett antivirus, inte ett som kan rädda de redan smittade men åtminstone kan göra de som lever immuna mot viruset.

Den goda nyheten är att man precis lyckats att ta fram ett provvaccin som man tror skall funka. Men det behöver tas iväg från anläggningen för att massproduceras på annan plats. Det är då det som inte får hända händer. Man har sedan gårdagen tappat kontakten med i stort sett hela anläggningen och vad man vet finns endast några få överlevarna kvar. Det blir denna lilla grupp som måste ta sig in, finna antiviruset och ta det  till den väntande konvojen.

Boka genom att maila bokning@batalj.se har ni frågor ring 019- 55 55 033.