Bataljs scenarioanläggning i Stråssa

ut1

Scenarioanläggningen vid Stråssa gruva består av stor mängd gamla industribyggnader och servicehus där gruvkontoret (>6000 kvm) och kulsinterverket (>15 000 kvm) sticker ut som de största. I området äger vi även över 4 ha mark, där banan är byggd och service delarna finns. Ytterligare mark arrenderas och används vid de större eventen.

I anläggningen finner du en massa spännande. T.ex. viruslabb, bårhus, kontorslanddskap, maskinrum, elcentraler, lager, bostadskvarter, löpgravar, bunkrar och mycket mycket mera. Till de större husen har vi idag ca 85 st 40 fots-containrar samt betonghus, många med flera våningar. Anläggningen är utvecklad för att kunna arrangera stridsscener från mindre grupper i scenariospel till storskaliga storspel med hundratals deltagare. Anläggningen passar speciellt bra till Apokalyptiska lajv. Byggnation pågår hela tiden i Stråssa och ökar därför både i storlek och servicenivå.

Service på anläggning

I anläggningen används delar av Gruvkontoret till service i form av alla toaletter och omklädningsrum med duschar. Där finns också den stora matsalen med kök och parkering där man oftast samlas inför ett event. Gruvkontoret rymmer förutom alla bekvämligheter en stort butik, sminkloger och Café. I B-huset finns ytterligare 800 kvm med utrymmen för planering och förvaring.

I anslutning till övre parkeringen vid Gruvkontoret finns även vårt Gruvrelax med två stora badtunnor och en enormt fint utsikt.

I det vi kallar B-huset finns på två plan, aktivitetshuset och konferensavdelningen. Konferens med direktanslutning till roliga aktiviteter och t.om. egen bio gör er dag effektiv och mycket lyckad.

Vi har även Europas största kompressorpark för paintball med två stora släp och några fast kompressorer. Vid behov klarar vi ca 5000 personer.

(Kartan  är relativt inaktuell)

Stråssa anläggning

Hitta till Stråssa

Du kan även gå till denna sida med vägbeskrivningar.

Historia

StrossaGruvaFlygfoto_2310111903_583Stråssa var tidigare en aktiva gruva som stängdes på 80 talet. Då lämnade det mesta att förfalla men ny industri har tagit över i delar av anläggningen. Sedan 2010 har Batalj ägt delar av gruvan och vi har sedan dessa byggt ut detta till en scenarioanläggning i världsklass. Idag håller vi alltifrån Zombie till airsoft-event på området. Våra kunder är alltifrån privata mindre grupper till stora företag som Verisure och myndighet som försvaret och polisen.

Läs mer om Stråssa gruvas historia